Juba pooltes Tallinna taksodes saab tasuda mobiilimaksega

Kerli Kivistu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify pakub võimalust tasuda taksosõidu eest ka mobiilimaksega.
Taxify pakub võimalust tasuda taksosõidu eest ka mobiilimaksega. Foto: Taxify

Kevadel hakkas pakkuma Taxify võimalust tasuda taksosõidu eest ka uudse mobiilimaksega. Tänaseks on juba 1300 ehk ligi pool kõikidest Tallinna taksodest seda lahendust kasutamas.

«Taxify rakendusesisestest maksetest ligi kolmandiku teevad EMT kasutajad mobiili-makse vahendusel. Ülejäänud 2/3 taksosõitjatest kasutavad võimalust maksta pangakaardiga, mille andmed on Taxify rakendusse lisatud,» sõnas mobiilimakse kasutusvõimalusi Taxify juht Markus Villig ja lisas, et sel juhul piisab taksosõidu eest tasumiseks vaid mobiiltelefonist. «Sularaha ega pangakaarti pole vaja ning kviitungi saab sõitja automaatselt e-postile,» selgitas Villig.

Mobiilimakse kasutajad leiavad, et vanaviisi sularahas arveldamine või kaardimakse terminali kviitungi ootamine tundub mõneti tülikas tegevus. Rakendusesisele mobiilimaksele üleminekut võrreldakse pangakontoris käimise asemel internetipanga kasutuselevõtmisega või kioskist parkimispileti ostmise asemel mobiilse parkimisega.

Kuna seni kaardimaksega tasunud sõitjad eelistavad järjest enam mobiilimakset, annab see taksojuhtidele võimaluse hoida kokku kulusid ja loobuda kaardimakse terminalist. Lisaks Tallinnale saab Taxify mobiilimakset edukat kasutada Tartus, Pärnus, Riias, Vilniuses ning Amsterdamis taksosõidu eest tasumiseks. Lähiajal avaneb sama võimalus ka Prahas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles