Sven Sester soovitab ikka Kreekasse reisile minna

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka
Kreeka Foto: SCANPIX

Praegu tasub parema kliimaga Kreekasse reisile ikka minna, kui sularaha mõistlikus summas kaasa võtta, humanitaarprobleemid võivad aga tekkida siis, kui riigil ei õnnestu erakordset likviidsusabi saada ja raha reaalselt otsa saab, ütles rahandusminister Sven Sester.

«Välisministeerium on soovitanud võtta sularaha kaasa inimestel, kes reisivad Kreekasse. Kreeka ise on öelnud, et turistidega pole piirangud seotud,» vastas minister küsimusele, kas ta soovitaks praegu inimestel Kreekasse reisida.

«Kindlasti on Kreeka näol tegemist riigiga, kus on tunduvalt soojem kliima kui Eestis, nii et täna pole küll ühtegi põhjust öelda, et tegu oleks olukorraga, kus oleks oht turisti tervisele ja eksistentsile,» lausus Sester.

«Kreekas on selgelt finantsstabiilsuse probleemid. Kui turist võtab arukalt sularaha kaasa Eesti pankadest, siis ma arvan, et kohapeal veel kõik protsessid käivad, siiani toitlustus ja muud teenindussfäärid töötavad,» sõnas ta.

Samas tõdes ta, et küsimus on olemuselt õige. «Kui ühel hetkel saabub olukord, kus tegelikkuses raha saab otsa, likviidsus kaob lõplikult – ma ei saa öelda, kas see on järgmisel nädalal... Aga fakt on see, et kui erakorralist likviidsusabi peale ei anta, siis praeguses olukorras Kreeka pole võimeline finantsturgudelt raha peale võtma. See võib viia olukorrani, kus peame hakkame rääkima juba ka humanitaarprobleemidest, kuid täna seda olukorda pole,» ütles Sven Sester.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles