Kirjanike suviseid kohtumisi ühendab kosmos

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmoseavarustest paistab Maale mõnikord tähtede kõrval ka virmalisi.
Kosmoseavarustest paistab Maale mõnikord tähtede kõrval ka virmalisi. Foto: Olev Uusmaa / Postimees

Tartu NAK korraldab 16. korda toimuva kirjandusseminari «Lätete pääl» tänasest 11. juulini Kosmonautika puhkekülas Pärnumaal, seekord on ürituse alapealkirjaks «Laiem kui kosmos». Intergalaktiliseks kujundavad kirjanikud kaks päeva augusti lõpus Kavastus.

Facebookis levitatud postituse kohaselt on seminarile kutsutud erineva taustaga kõnelejad alates Vahur Afanasjevist ja Peeter Helmest ning lõpetades (:)kivisildniku ja Kristjan Piirimäega. Ühtekokku on kavas 20 värvikat ettekannet. Mõned neist vormuvad – nagu pärast varasemaidki seminare – artikliteks nii laiatarbe- kui ka kirjanduspressis. Juba eelmisel aastal oli võimalik ettekannete helisalvestisi kuulata veebis.

Tartu NAKi kirjandusseminaril «Laiem kui kosmos» on ettekannete kõrval väga tähtis osalejate omavaheline suhtlus.

Kosmilistesse mõõtmetesse ulatuvad ka kirjastuse Jumalikud Ilmutused suvepäevad 29. ja 30. augustil Tartumaal Kavastus, sest korraldajad nimetavad seda intergalaktikaliseks kirjandusfestivaliks «Humanismi võimalikkusest loomariigi äärealal 4.0». Kodumaiste esinejate hulgas on välismaiseid – poolakas Adam Wiedemann ja sakslane Hans-Gunter Lock.

Luunja kultuuri- ja vabaajakeskuse direktori Toomas Aru teatel anti mullusel üritusel «Humanismi võimalikkusest...» ettekannete ja luulelugemise kõrval esimest korda välja Tõeline Juhan Liivi luulepreemia, mille pälvis Marko Mägi. Tänavu on samuti kavas auhinnagala.

Augusti lõpu koosviibimine Kavastus jätab silmaga nähtava jälje. Nimelt on plaanis panna kõik poeedid maalima Kazimir Malevitši «Musta ruutu». Näitust saab vaadata sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles