Rongile ette sõitnud ukraina bussijuht rikkus liiklusreegleid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongi ja bussi kokkupõrge Ukrainas.
Rongi ja bussi kokkupõrge Ukrainas. Foto: SCANPIX

Ukraina idaosas Dnipropetrovski oblastis Nikopol-Marganetsi raudteed ületanud bussijuht rikkus miilitsa väitel liikuseeskirju.

Õnnetuses sai surma 40 inimest, kellest kolm on lapsed. Viga sai veel kümme inimest, osa kannatanuist on kriitilises seisundis, mistõttu võib ohvrite arv veel tõusta, vahendas uudisteagentuur AFP.

President Viktor Janukovitš avaldas kaastunnet ohvrite lähedastele ning kuulutas riigis välja leinapäeva traagilises liiklusõnnetuses hukkunute mälestuseks. Ka andis Janukovitš õiguskaitseorganitele käsu viia läbi põhjalik uurimine, et õnnetuse süüdlased välja selgitada.

Miilitsa teatel lasub vastutus linnadevahelise liinibussi juhil, kuna ta püüdis vaatamata ülesõidurajale läheneva rongi hoiatussignaalidele ja keelavale punasele tulele raudteed ületada.

«Bussijuht rikkus liikluseeskirja, eirates punast tuld, enne kui rongiga kokku põrkas,» ütles kohaliku liiklusmiilitsa esindaja Ljudmilla Bašmakova uudisteagentuurile AFP. Uurijad pole miilitsa väidet aga kinnitanud.

Pealtnägijad kinnitasid aga siseministeeriumi väitel, et bussi mootor suri ülesõidurajal välja, kui bussijuht üritas käiku vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles