Video: politsei otsib varastatud asjade omanikke

Tallinncity
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeva varahommikul pidasid Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude teenistuse uurijad kinni 37-aastase mehe, keda on alust kahtlustada mitmes varguses.

Mees peeti pealinnas kinni pärast seda, kui ta kahtlustuste kohaselt oli murdnud sisse mitmesse Tallinna lähedal eramajade piirkonna asuvasse ehitusjärgus majja ning varastanud mitme tuhande euro väärtuses erinevaid esemeid, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Sama meest kahtlustatakse ka veebruaris, märtsis ja juunis toime pandud eramajadesse sissemurdmistes ja sealt erinevate asjade varguses. Nende kuriteoepisoodidega tekitati omanikele pea 15 000 euro suurune kahju.

Hetkel kahtlustatakse sama meest nii Saku ja Rae vallas toime pandud vargustest, kuid uurijatel on alust arvata, et neid piirkondi, kus kinnipeetud mees võis vargil käia, on teisigi.

Lisaks vargustes kahtlustatavale pidasid politseinikud kinni ka 39-aastase mehe, kelle juures varastatud asju hoiti. Mõlemad mehed on varasemalt kriminaalkorras karistatud. Prokuratuuri taotlusel vahistas kohus vargustes kahtlustatava 37-aastase mehe eeluurimise ajaks. Põhja ringkonnaprokuratuuri kinnitusel kannab mees praegugi tingimisi karistust alles hiljuti toimepandud sarnase kuriteo eest.

Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude teenistuse vanem Toomas Jervson ütles, et vargustes kahtlustatava kinnipidamisele viis pikk eeltöö ja tõendite kogumine, millele aitasid kaasa inimesed, kes vargustest teada andsid. «Tänaseks oleme kinnipeetud meeste käest võtnud ära hulga arvatavasti varastatud esemeid, seal hulgas tööriistu, jalgrattaid ja muud tehnikat. Nende esemete tuvastamine alles käib, kuid arvestades asjade kogust võib arvata, et kõik varguse ohvriks langenud ei ole vargusest teada andnud. Kindlasti tuleks aga igast kuriteofaktist teatada, sest see aitab oluliselt kaasa uurimise läbiviimisele  - nii varga kiirele kinnipidamisele kui ka järgmiste kuritegude takistamisele,» selgitas Jervson.

Selle aasta jooksul on Põhja prefektuuri korterivarguste uurimise grupp pidanud kinni üle 50 isiku, keda kahtlustatakse eluruumi varguste. Suur osa neist on ka varasemalt varguste toime panemise eest karistust kandnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles