Dopingusportlaste paraad Teemantliigas: võimas Gatlin napsas Powelli ja Gay ees esikoha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Tyson Gay, Justin Gatlin, Asafa Powell.
Vasakult: Tyson Gay, Justin Gatlin, Asafa Powell. Foto: SCANPIX

Lausanne'is eile peetud Teemantliiga etapil võidutses meeste 100 meetri jooksus Justin Gatlin.

Gatlin võitis jooksu ajaga 9,75, mis on vaid sajandik kehvem maailma tänavuse hooaja tippmargist, mis on samuti Gatlini nimel. Teise koha sai Jamaica jooksja Asafa Powell (9,92) ning kolmas oli Tyson Gay, kelle ajaks jäi samuti 9,92.

Lisaks jooksu tulemustele on tähelepanuväärne asjaolu, et kõik kolm eilset kiiremat meest on varasemalt patustanud dopinguga. Gatlin jäi mäletatavasti anaboolse steroidiga vahele 2006. aastal, eile teise koha saanud Powell andis positiivse dopinguproovi 2013. aastal ning Gay teenis samuti 2013. aastal võistluskeelu anaboolse steroidi kasutamise tõttu.

Eilsel Teemantliiga etapil sai neljanda koha Michael Rodgers, kes omakorda jäi 2011. aastal keelatud ainega vahele. Rodgersi eilne aeg oli 10,03, talle järgnesid sama aja jooksnud Keston Bledman, Kim Collins (10,08) ning Isiah Young (10,11).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles