Ossinovski: Kaljurannal on suurem inimeste toetus kui mõnel valitsuse poliitikul

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimehe Jevgeni Ossinovski sõnul saab valitsus Marina Kaljuranna näol juurde välispoliitilist kompetentsi ning Ossinovski ei pea probleemiks seda, et Kaljurand pole poliitik ega kandideerinud valimistel.

«Vabariigi valitsus on saanud laua taha välispoliitilist kompetentsi juurde ja tänases välispoliitilises olukorras maailmas oli seda kindlasti juurde vaja. See on Eesti riigile väga hea uudis!» tervitas Ossinovski Marina Kaljuranna nimetamist välisministri kandidaadiks.

«Poliitikasse on inimesed tulnud erinevaid radu ja väga mitmed on tulnud poliitikasse pärast teatud elualal enda tõestamist. Kindlasti ei ole see  takistus, küll aga on selge see, et karjääridiplomaadi, välisministeeriumi teenistuja töö ja roll on kindlasti märkimisväärselt erinevad välispoliitiku rollist, välispoliitika teemal eestkõneleja rollist. Sellesse rolli peab Marina Kaljurand sisse elama ja ma usun, et ta saab sellega hakkama,» lisas Ossinovski.

Reformierakonna juhatuses Kaljuranna ministrikandidaadiks nimetamise vastu hääletanud kunagine välisminister Rein Lang ütles, et ei saa heaks kiita, kui erakond laiendab poliitilist vastutust parteitule inimesele.

«Vaadake, valimistele minnakse mingisuguse programmiga ja selle programmi taga on inimesed, kes seda programmi ellu viivad, ja sellele saadakse valijaskonna mandaat,» selgitas Reformierakonna juhatusse kuuluv poliitik oma arusaamist Eesti poliitilisest süsteemist ja põhiseadusest.

Seetõttu on valijatelt mandaadi saanud erakonnad tema sõnul kohustatud oma programmi ellu viima ikkagi inimestega, kes on erakonnaliikmed, mitte hajutama seda vastutust riigiametnikele.

«Mis puutub konkreetselt Marina Kaljuranna isikut, ma isiklikult usun, et temal on Eesti inimeste toetus palju tugevamalt olemas kui mõnel teisel valitsuskabineti liikmel, kellel on isegi valimistelt saadud mandaat,» kommenteeris Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles