5 nippi, mis aitavad maja hinda tõsta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihtsad renoveerimisnipid aitavad kinnisvara hinda tõsta.
Lihtsad renoveerimisnipid aitavad kinnisvara hinda tõsta. Foto: SCANPIX

Plaanid maja ära müüa? Siin mõned lihtsad remondinipid, mis aitavad vähese vaevaga kinnisvara hinda tõsta.

1. Tee garaaž korda

Potentsiaalsed ostjad ei soovi päris kindlasti ukerdada garaaži loobitud kila-kola vahel: säti seintele riiulid ja paiguta asjad korralikult ära. Korralikult valatud põrand, korralikud uksed, värvitud seinad ja toimiv valgustus garaažis on ostja silmis kindlasti pluss.

2. Värskenda kööki

Vaheta välja katkised keraamilised plaadid ja loobu koledast ja katkisest köögimööblist, vaheta välja päevinäinud valamu. Kui tegemist on puitpõrandaga, jätavad lihvimine-õlitamine-lakkimine ning suurpuhastus ka vanemast köögist korrektse mulje.

3. Tee korda pööning ja kelder

Viska aastatega keldrisse ja pööningule kogunenud rämps välja ning kui pööningu soojustamine või ümberehitus on pooleli jäänud, püüa see lõpetada. Hoolitse, et trepid oleks korras ja valgustus töötaks.

4. Korrasta aknad

Vaheta välja vanad ja mõranenud aknaklaasid, võõpa üle raamid. Mõistagi tuleks kõik aknad ka korralikult ära pesta.

5. Tee rõdu, terrass ja aed korda

Terrassi puhastamine ja välisilme uuendamine ei maksa eriti palju, ent kaunis terrass või rõdu, aiast rääkimata, on ostja jaoks kindlasti argument. Kui aianurka on kogunenud mõttetud träni - vanad lauajupid jms - vii need prügimäele, püga muru korralikult ära ja säti peenrad kauniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles