Video: britid lahkuvad terroriohu tõttu Tuneesiast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendkuningriigi välisministeerium soovitas eile oma kodanikel Tuneesiast terroriohu tõttu lahkuda ja vältida sinna reisimist.

«Me saabusime tulistamispäeval. Otsustasime jääda ja veeta kahenädalase puhkuse. Me oleme käinud väljas ega püsinud ainult hotellis,» ütles üks briti turist. «Me ei pidanud seda üldse ohtlikuks. Politsei oli kohal ja tegi oma tööd. Polnud mingeid probleeme,» lisas tema abikaasa.

«Sellest on kahju ja ma tunnen tuneesia rahvale kaasa, sest see on nende sissetulek. Hotell on nüüd tühi olnud viimased kolm või neli päeva. Siin on viis või kuus inimest, see on õudne,» lisas nende kaasmaalane Christian. «Otsustasime [Tuneesiasse] tulla, sest neil inimestel ei tohiks laostada riiki ja selle turismi. Kuid nüüd meil pole valikut. Kui me ei taha koju minna, ei lennutaks Briti valitsus meid enam pärast pühapäeva koju ning me jääksime siia omal riskil,» lisas ta.

Briti suurima turismifirmade liidu teatel viibib Tuneesias umbes 3000 briti turisti ning nad lennutatakse koju võimalikult ruttu. Paljud reisifirmad on tühistanud reisid Tuneesiasse.

Tuneesia peaminister Habib Essid lubas aga helistada oma Briti kolleegile kinnitamaks, et Tuneesia võimud on teinud kõik võimaliku turistide julgeoleku kaitseks.

Tuneesias 26. juunil toimunud terrorirünnakus sai surma 38 inimest, neist enamik britid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles