Viimati kuulusid parteitud ministrid Mart Siimanni valitsusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Siimann.
Mart Siimann. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Reformierakonna poolt välisministri kandidaadiks esitatud Marina Kaljulaid pole erakonda astumist otsustanud, viimati kuulusid parteitud ministrid valitsuse koosseisu Mart Siimanni valitsuse ajal.

Mart Siimanni valitsus astus ametisse 1997. aasta 17. märtsil ning astus tagasi 1999. aasta 25. märtsil. Valitsuses oli viis ministrit, kes sel ajal ei kuulunud erakondadesse, ütles BNS-ile valitsuse pressiesindaja.

Siimanni valitsuse ministritest olid parteitud välisminister Raul Mälk, siseminister Olari Taal, teede- ja sideminister Raivo Vare, majandusminister Jaak Leimann ning haridusminister Mait Klaassen.

Olari Taal astus aastal 2001 erakonda Res Publica ning Mati Klaassen samal aastal Reformierakonda. Taal astus aastal 2007 välja Isamaa ja Res Publica Liidust ning Klaassen astus Reformierakonnast välja aastal 2008.

Mart Siimanni valitsusele eelnes Tiit Vähi kolmas valitsus, mis astus ametisse 1995. aasta 6. novembril. Pärast välisminister Siim Kallase tagasiastumist sai välisministriks Toomas Hendrik Ilves, kes toona oli parteitu.

Vähi kolmas valitsus astus tagasi 1997. aasta 17. märtsil.  Sama aasta lõpus astus Ilves Eesti Talurahva Erakonda. Ilves astus aastal 2007 välja Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles