Õetütar: onu pärandas vara Keskerakonnale ebaadekvaatses olekus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Sugulased ei kavatse ilma võitluseta loobuda varast, mille tartlane Arnold K. (59) varsti pärast Keskerakonda astumist parteile pärandas.

«Onu tegi testamendi ebaadekvaatses seisus ja partei võiks ju sellest aru saada,» rääkis oma vanaisa ehitatud majast ilma jäänud suurannetaja õetütar Krista Mark Õhtulehele.

Naine väidab, et onu oli vaimselt omadega nõnda läbi, et kaks korda ei suutnud ta kodulinnas Tartus oma autotki üles leida: «2009. aasta mais astus ta parteisse, juunis istus deliiriumiga psühhoneuroloogiahaiglas kaks nädalat, 1. juulil tegi selle kurikuulsa testamendi ja 8. juulil tegi siinsamas kodu lähistel avarii,» viitas Mark, et vaimsest stabiilsusest ei saanud juttugi olla.

«Notar ütles meile, et Arnold algul värises ja kokutas, kuid siis jäi rahulikuks ja temaga vesteldes hindas notar ta siiski normaalseks.»

2009. aasta maist Keskerakonda kuulunud ja tänavu jaanuaris surnud Arnold K. andis testamendiga 80 protsenti varast parteile, 10 protsenti endise töökoha raamatupidajale ja 10 õetütrele, majas aastaid elanud teise õe jättis ta hoopis testamendist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles