Fort Hoodi tulistaja kaitsjad tahavad protsessi edasi lükata

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtujoonistus eilselt protsessilt: seljaga istub major Nidal Hasan, kuulab kolonel James L. Pohl, räägib Hasani kaitsja kolonelleitnant Kris Poppe.
Kohtujoonistus eilselt protsessilt: seljaga istub major Nidal Hasan, kuulab kolonel James L. Pohl, räägib Hasani kaitsja kolonelleitnant Kris Poppe. Foto: SCANPIX

Eilsel kohtuistungil mullu USAs Fort Hoodi sõjaväebaasis 13 inimest tapnud major Nidal Hasani üle ei saanud üllatuslikult sõna ükski tunnistaja, sest kaitseadvokaadid palusid protsessi edasi lükkamist tulevasse kuusse, kirjutab ajaleht US Today.


Juhtumiga tegelev sõjaväekohtunik kolonel James L. Pohl lubas, et otsustab täna, kas rahuldada kaitsjate palve alustada major Nidal Hasani juhtumi arutamist 8. novembril. «Me ei tegutse ajalimiidiga või kella järgi,» selgitas Pohl. «Me peame kaitsma kõigi õigusi.»

40-aastast Hasani süüdistatakse ettekavatsetud mõrvades ja ettekavatsetud mõrvade katsetes. Mullu 5. novembril korraldas sõjaväepsühhiaatrist Hasan USA ajaloo suurima veresauna sõjaväebaasis.

Eile ilmus tulistamise tagajärjel ka ise alakehast halvatuna ratastooli aheldatud Hasan kolmandat korda kohtusaali kuulamisele. Ta kandis välivormi ega rääkinud.

Kohtusaalis oli ka ohvrite lähedasi – US Today teatel ei vaadanud neist keegi Hasani poole ega näidanud ka muidu silmatorkavalt välja oma emotsioone. Kohal oli ka vähemalt üks tulistamises viga saanud sõdur.

55-kohalisse kohtusaali lasti kümme ajakirjanikku, ülejäänud said kuulamist jälgida video vahendusel teisest ruumist. Eile tõi sündmus Fort Hoodi üle saja ajakirjaniku.

Hasan on vahi all olnud alates tulistamisest. Alguses valvati teda haigla intensiivraviosakonnas, mullu aprillist aga peetakse teda kinni Bell County vanglas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles