Barcelona legend asus Casillast kaitsma ja kritiseeris tugevalt Madridi Reali

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iker Casillas ja Xavi koos Hispaania koondist esindamas.
Iker Casillas ja Xavi koos Hispaania koondist esindamas. Foto: SCANPIX

Hispaania jalgpallikoondislane ja pikka aega Barcelonas mänginud Xavi kritiseeris Madridi Reali meeskonda selle eest, kuidas nad oma legendaarse väravavahi Iker Casillase ärasaatmist korraldasid.

Casillas lahkub oma kasvatajaklubist Realist ja siirdub Portugali Porto meeskonda. Kui Reali legend ja kapten möödunud pühapäeval selle teatamiseks pressikonverentsi korraldas, istus ta laua taga ihuüksinda ja mitte kedagi klubi esindajatest polnud teda toetamas. Madridi klubi fännidele selline käitumine ja hoolimatus ei meeldinud ning pärast rohke kriitika teenimist korraldas Real kohe esmaspäeval uus kokkusaamise Reali staadionil, kus Casillas demonstreeris oma võidukarikaid ning suhtles fännidega.

Casillase koondisekaaslase Xavi arvates käitus Madridi klubi oma legendiga aga väga inetult ning kuulus väravavaht oleks väärinud paremat kohtlemist. «Ei tohi olla sellist asja, et vananevate Hispaania koondislaste vastu ei näidata enam piisavat austust üles; et inimesed ei suuda hinnata kõike seda, mida need inimesed selle spordiala jaoks teinud on ja selle asemel keskenduvad mõnikord isegi pahatahtlike kavatsustega nende puudustele,» rääkis Xavi, kes sarnaselt Casillasega lahkus lõppenud hooaja järel oma kasvatajaklubist Barcelonast ning siirdus karjääri lõpetamiseks Katari. 

«Olen Ikerit vaadanud ja mul on tunne, et viimasel ajal mängib ta suure pinge all, justkui peaks ta igas mängus tõestama, kui hea väravavaht ta on, sealjuures ise mängu nautimata. Nüüd läheb ta Portosse ja olen kindel, et seal võetakse ta vastu kangelasena. Seal osatakse teda rohkem hinnata,» lisas Xavi oma pikaajalise koondislase kohta.

Pärast Casillase lahkumist pole selge, kes uuel hooajal Reali väravasuule seisab. Väidetavalt tahtis Madridi klubi osta endale Manchester Unitedi puuriluku David de Gea, kuid kuna viimane sõitis Unitediga hooajaeelsele tuurile, võib müügitehing soiku jääda. Kuulujuttude järgi võib aga Casillasest tühjaks jäänud koha sisse võtta Reali legendi ja de Gea kõrval samuti Hispaania koondist esindanud Victor Valdes, kes on hetkel koos de Geaga Unitedi hingekirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles