Millise küsimuse esitab miljardiettevõtte Slack asutaja igal tööintervjuul?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: Panther Media/Scanpix

2,8 miljardile dollarile hinnatud idufirma Slack asutaja Stewart Butterfield küsib igal töövestlusel kandidaatidelt ühe küsimuse, mis on kõigile inimestele lapsepõlvest tuttav, kirjutab New York Times.

Lisaks Slackile ka fotokeskkonna Flickr asutanud Butterfieldil oli varem harjumuseks esitada kandidaatidele üks lihtne matemaatika alane küsimus, (nt «kui palju on kolm korda seitseteist?»), üks geograafia alane küsimus (nt «kas sa suudad nimetada kolm Aafrika riiki?») ning üks küsimus ajaloo alalt (nt «millal toimus Prantsuse revolutsioon?»). Viimasel ajal on tema lemmikküsimuseks saanud aga: «kelleks sa tahad saada, kui suureks kasvad?»

«Head vastused sellele küsimusele puudutavad tavaliselt seda, millistel aladel soovib kandidaat ennast arendada ja juurde õppida, milliseid eesmärke ei ole kandidaadil õnnestunud veel täita, kuid on tulevikus kindlalt plaanis,» rääkis Butterfield New York Timesile.

«Sellele küsimusele ei tohiks väga lühidalt vastata,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles