Kasiinokeelu on endale tänavu kehtestanud üle 1300 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguautomaadid kasiinos
Mänguautomaadid kasiinos Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tänavu esimesel poolaastal on endale maksu- ja tolliametis (MTA) õnnemängu mängimise piirangu seadnud üle 1300 inimese.

MTA statistikast selgub, et enesele keelu kehtestajate arv on käesoleval aastal suurenenud. Maksu- ja tolliameti pressiesindaja ütles BNS-ile, et tänavu on esimese poolaasta jooksul nimekirja kantud 1349 inimest, mullu samal perioodil oli see arv 1184.

Kokku on õnnemängu mängimise piirangutega isikute nimekirjas praeguse seisuga 4271 inimest.

Nimekirja saab isik ennast kanda ainult ise. Selle eesmärk on piirata ise enda poolt õnnemängu mängukohtade külastamist või õnnemängude kaughasartmänguna mängimist, vähendamaks isikule ja ühiskonnale kaasneda võivaid negatiivseid, sotsiaalseid ja majanduslikke tagajärgi. Kui inimene on ennast antud nimekirja kandnud, siis ei tohi teda kasiinosse lasta.

Isikul, kes soovib enda ligipääsu õnnemängudele piirata, on võimalus esitada avaldus, mille alusel kantakse ta määratletud perioodiks õnnemängu mängimise piirangutega isikute nimekirja. Õnnemängukorraldajad ei tohi lubada nimekirja kantud isikuid õnnemänge mängima. Nimekirjast ei ole ennast võimalik pärast sinna kandmist enne vastava aja möödumist maha võtta. Tänu sellele võib hinnata antud meedet ka tulemuslikuks.

Nimekiri on kehtestatud rahandusministri määrusega. Isikusamasust ja õnnemängu mängimise piirangu olemasolu kontrollivad litsentseeritud hasartmängukorraldajad nii kasiinodes kui ka internetis õnnemänge mängides. Samas ei kehti piirang praegu veel totalisaatorile ja loteriile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles