Projekti «Hoovid korda» preemiaraha läks jagamisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi tee 22.
Peterburi tee 22. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tunnustusauhinna «Hoovid korda» preemiasaajate väljaselgitamise ajutine komisjon otsustas preemiaraha 150 000 krooni jagada nelja korteriühistu vahel: KÜ Kuldnoka 18 ja KÜ Peterburi tee 22 said kumbki 55 000 krooni, KÜ-t Kunderi 30 tunnustati preemiaga 30 000 krooni ning ergutuspreemia 10 000 krooni määrati KÜ-le Paldiski mnt 51.

«Esimest ja teist kohta jagavad kaks korteriühistut – Kuldnoka 18 ning Peterburi tee 22 korteriühistu,» ütles komisjoni esimees, Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš.

Kristiine linnosas asuv KÜ Kuldnoka 18 eristus teistest parkla rajamise käigus tähelepanu pööramisega kõrghaljastuse säilitamise nõuetele. Asjatundliku projekti järgi rajatud parkimisplatsile annab lisaväärtust ka erinevat värvi sillutise ja murukivide kasutamine.

KÜ Peterburi tee 22, mis osales projektis ka 2008. aastal, paistis samuti silma rohelise mõtteviisi poolest, kuna pööras suurt rõhku koduselt mõjuvale haljastusele. Seal rajati tööde käigus ka jäätmemaja.  

Kolmanda koha vääriliseks tunnistati korteriühistu Kunderi 30, kus oli paigaldatud hoovi sadeveesüsteem, rajatud lastele mänguväljak, istumisnurgake, ehitatud uus puitaed koos väravaga  ning parendatud haljastust. Kesklinna tingimustes loob selline heakorrastatud hoov turvatunde ja pakub esteetilist naudingut.

Lisaks otsustati ära märkida korteriühistu Paldiski maantee 51, kus tõsteti esile oskust  heakorrastada hoov väga kitsastes ja minimalistlikes tingimustes. Lastele on rajatud meeleolukas mängunurk, lahendatud on parkimine ning kõnniteed on sillutatud.

Projekti «Hoovid korda» tunnustusauhinna konkursil osales 183 korteriühistut ning toetusi jagati kokku 19,5 miljonit krooni. Boroditš märkis, et positiivset emotsiooni, mida saab linn hoovide korrastamisest, ei olegi võimalik ainult rahas mõõta.
 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles