Kohus mõistis Trepi-Villu kaheks aastaks vangi

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus luges täna hommikul ette otsuse, mis mõistis roolijoodikluse eest kolmandat korda kohtu ees seisva Villu Leegeni kaheks aastaks vangi, lisakaristusena jäi mees kolmeks aastaks ilma juhtimisõigusest. 

Leegenit süüdistati möödunud aasta oktoobri lõpus Tallinnas Randvere teel 3,44-promillises joobes autoga sõitmises.

Kolm päeva hiljem sõitis Leegen süüdistuse kohaselt ligi kümme kilomeetrit Harjumaalt Viimsi vallast kuni Tallinna Narva maantee ja Pronksi tänava ristmikuni, olles 3,31-promillises joobeseisundis.

Leegen on viimast süütegu tunnistanud ja öelnud, et kahetseb. Oktoobrikuus Tallinnas Randvere teel sõitmist aga mees ei tunnistanud. Mehe väitel tabas politsei ta Viimsist hotelli parkla eest autost, kus tal oli plaanis ööbida, kuid kohalt Leegen enda sõnul ei liikunud.

Prokurör palus kohtul Leegen mõlemas süüdistuses süüdi mõista ning talle karistuseks määrata kaheaastane vangistus. Lisakaristusena palus prokurör võtta Leegenilt kolmeks aastaks juhtimisõigus ära. Harju maakohus nõustus prokuröriga ning kui Leegen otsust ei vaidlusta, jõustub otsus nädala pärast.

Esimest korda, 2013. aasta veebruaris seisis Leegen kohtu ees süüdistatuna roolijoodikluses. Kohus mõistis talle tingimisi vangistuse kolm kuud ja 27 päeva, lisakaristusena võeti mehelt üheks aastaks autojuhtimise õigus, kuid sellest hoolimata oli Leegen novembris taas autoroolis.

Teist korda, 2014. aasta aprillis seisis Leegen kohtu ees teoga, millega ta kurikuulsaks sai. Juhtimisõiguseta joobes Leegen põgenes politsei eest kuni Harju mäe trepist alla sõitmiseni. Seekord mõisteti talle viis kuud vangistust, millele lisati juurde kolm kuud ja 27 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles