Svjata Vatra uue albumi ümbrise saab mulda pista

Helena Tamm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svjata Vatra
Svjata Vatra Foto: promo

Ansambel Svjata Vatra esitleb oma viiendat helikandjat «Vabadus Svoboda» 25. juulil Viljandi Pärimusmuusika festivalil. Uus plaat koondab bändi parimad lood, mis panevad pressiteate järgi kuulajaid hindama vabadust, armastust ja elu. Külalisena teeb kolme loo puhul kaasa muusik Lea Dali Leon.

Väike hulk plaadiümbriseid valmib käsitsivalmistatud seemnepaberist, millest osakese saab plaadi ostnu mulda panna ning sealsamas Eesti ja Ukraina värvides lilli imetleda. Elus plaadiümbrised valmivad uue CD kujundaja Nestor Ljutjuki käe all Tallinna paberikojas.

Albumil «Vabadus Svoboda» on bänd koostööd teinud ka TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia endise direktori Anzori Barkalaja ja lavastaja Andres Noormetsaga. Barkalaja kirjutatud originaaltekst on saanud värvika muusikalise lahenduse laulus «Pane mind põlema» ning Andres Noormets on eestindanud ukraina  rahvalaulu «Zillja Zelenen'ke». Plaadi esimene singel «Andesta. Armasta. Ela» valmis ja anti välja selle aasta märtsis, Tallinn Music Weeki eel.

«Vabadus Svoboda» väljaandmiseks kogub bänd raha Hooandja platvormis. Kõige esimesena saavad CD omanikeks Hooandja toetajad, siis Viljandi pärimusmuusika festivali ja Viru Folgi publik ning seejärel jõuavad plaadid alles poodi ja netiavarustesse müügile.  CD-d «Vabadus Svoboda» esitletakse augustis Ukrainas, sügisel Kanadas, Lätis, Leedus, Poolas, Ungaris ja Eestis.

CD «Vabadus Svoboda» väljaandmist on toetanud Viljandi linn, Kultuurkapital, MTÜ kultuuride ristmik ja poolehoidjad Hooandja ühisrahastusplatvormi kaudu.

Kuula lugu «Pane mind põlema» siit.

Svjata Vatra kooseisu kuuluvad:

Ruslan Trochynskyi –  tromboon, vikat, laul

Juhan Suits (Juss) – Eesti torupill, vile, sarv, parmupill, laul

Madis Pilt – akordion

Arlet Tiigi – basskitarr

Martin Aulis – löökpillid

Alo Jaanivald – helikunstnik

Terje Trochynskyi – mänedžer

CD «Vabadus Svoboda» 

01 Pane mind põlema / Light my fire

02 Kalyna malyna

03 Zillja zelenen’ke 2015 / Green buds

04 Svitlyi schljah 2015 / A brighter way

05 Vogon zapeklyh ne peche / The fire does not burn toughened people

06 Tam, de Iatran kruto vietsja / Where the river Iatran is winding

07 Hej, Sokoly / Hey, Falcons

08 Prosty. Ljuby. Zhyvy / Forgive. Love. Live

09 Koljadka - Raduisja, Zemle! / Ukrainian Carol: Oh, earth, rejoice - the Son of God is born!

10 Susidka/ Neighbor girl

11 Lenda, lind, päikese poole / Fly, bird, towards the sun  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles