Männikul võib nüüd legaalselt sõda harjutada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männiku harjutusväljaku kaart.
Männiku harjutusväljaku kaart. Foto: AFP / Scanpix

Valitsus kiitis heaks kaitseminister Jaak Aaviksoo esitatud korralduse asutada Tallinna külje alla Männikule kaitseväe harjutusväljak, kus on kavas hakata kasutama ka kuulipildujaid ja tankitõrjegranaadiheitjaid.


Männiku harjutusväljaku pindala on 1246,39 hektarit ja välispiiri pikkus 23 kilomeetrit ning ala suurus tuleneb otseselt kasutatavate relvade ohualade suurusest, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Suurem osa harjutusväljakust asub Saku valla territooriumil, kuid 8,7 hektari suurune ala jääb Kiili valla maadele. 

Tulevikus plaanitakse seal välja ehitada kaks lasketiiru, patrull-lasketiir, kaks laskevälja, üks tankitõrje-laskeväli, käsigranaadi viskekoht, lõhkamiskoht, harjutusvälja teeninduskeskus, transporditehnika õpperada ja pioneeriõppe rada.

2006. aastal Eesti Looduse Fondi (ELF) tehtud Männiku harjutusvälja loodusväärtuste inventuur näitas, et Männiku harjutusväljaku lähiümbruses ei ole kaitsealuseid loodusvarasid peale Männiku kõre ja kivisisalike püsielupaiga.

ELFi eksperdid peavad oluliseks nõmmekoosluse kaitse huvides jätkata militaartegevusega.

2006. aastal küsitleti Männiku harjutusvälja lähedal paiknevate asulate elanikke ja saadud tulemustega arvestatakse kaitseväe õppuste läbiviimisel, et ennetada võimalikke probleeme kohalikega.

Tänavu asutas valitsus Nursipalu, Sirgala, Kikepera ja Klooga harjutusväljakud. Männiku oli viimane kaitseväljak, mille piirid ametlikult kinnitati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles