Pihkva kohus pikendas Kohvri vahi all hoidmise tähtaega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: SCANPIX

Pihkva kohus pikendas reedel Venemaal kriminaalsüüdistuse tõttu vahi all hoitava kaitsepolitseiniku Eston Kohvri trellide taga hoidmise tähtaega.

Kui seni oli Kohver vahistatud kuni 8. augustini, siis nüüd lisas kohus sellele kaks kuud. Samas ei pannud kohus konkreetselt paika Kohvri kohtuprotsessi uut algusaega. Kohvri kaitsja Jevgeni Aksjonov kinnitas BNSile, et ilmselt juhtub see pärast 23. juulit.

Uudisteagentuur Interfax teatas reede hilisõhtul, et kohus määras poolteist tundi kestnud arutelu käigus kinnise istungi Kohveri asjus 27. juulile.

Nädala alguses kinnitas Aksjonov BNSile, et Kohvri süüasja materjalid jõudsid Moskvast tagasi Pihkvasse. Aksjonovi kinnitusel hoiatakse Kohvrit jätkuvalt Pihkvas.

Pihkva oblastikohus pikendas 8. juunil Kohvri vahi all hoidmise tähtaega 8. augustini, varem oli see tähtaeg olnud 4. august. Ühtlasi tuvastas kohus süüasjas rikkumisi ja saatis kaasuse tagasi prokuratuuri. Kohus otsustas tagastada süüasja materjalid Venemaa peaprokuratuurile, et eemaldada sellest rikkumised, mis takistavad süüasja sisulist läbivaatamist. Väidetavalt saatis kohus Kohvri süüasja prokuratuuri tagasi, kuna üks leht toimiku tuhandetest lehtedest oli puudu olnud.

Kohvrile on esitatud süüdistus spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos. Pihkva kohtu andmetest selgub, et Kohvrit  süüdistatakse Venemaa kriminaalkoodeksi paragrahv 276 järgi ehk spionaažis, paragrahv 226 lõige 1 järgi ehk relva salakaubaveos, paragrahv 222 järgi ehk relva kandmises ning üheksas rikkumises paragrahv 322 järgi, mis käsitleb riigipiiri ebaseaduslikku ületamist.

Eesti kaitsepolitsei teatas mullu 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum leidis aset Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Kaitsepolitseinik Eston Kohver viidi füüsilist jõudu kasutades ja relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa poolelt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Enne Pihkvasse toomist oli Kohvrit hoitud Moskva Lefortovo vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles