Kohus võttis lastele otsa sõitnud roolijoodiku vahi alla

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohus võttis prokuröri taotlusel vahi alla Järvamaal purjuspäi inimestele otsa sõitnud ja sündmuskohalt põgenenud mehe.

Alkoholijoobes ning juhtimisõiguseta 29-aastane mees sõitis eile õhtul kella 20.20 ajal Imavere vallas Käsukonna külas otsa tee ääres seisnud inimestele ja lahkus liiklusõnnetuse sündmuskohalt.

Õnnetuses sai vigastada viieaastane poiss, kes toimetati haiglasse. Haiglas jälgimisel on ka kolmekuune tüdruk, kellega teepervel olnud käru saadud löögist ümber paiskus.

Paide politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Virginia Ciunite sõnul on tegemist liiklusõnnetuse põhjustaja poolt ääretult vastutustundetu käitumisega.

«Tänu juhtunu tunnistajateks olnute kaasabile õnnestus mehe asukoht kindlaks teha. Tema kontrollimisel selgus, et ta on joobes ning tal ei ole ka vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust ja mees peeti teo toimepanemises kahtlustatavana kinni,» selgitas Ciunite.

Ringkonnaprokurör Merike Lugna märkis, et statistika järgi on joobes sõidukijuhid tõsine probleem.

«Kuna tegemist on ka varem korduvalt sarnaseid kuritegusid toime pannud mehega, kellel just juunis võeti joobes sõidukijuhtimise eest karistusena ära ka sõiduki juhtimisõigus, siis pidasime vajalikuks taotleda kohtult tema vahistamist eeluurimise ajaks. Kui inimene ei ole varasemast karistusest vajalikke järeldusi teinud ja käitub jätkuvalt ohtlikult nii endale kui teistele, siis tuleb ta uute kuritegude toimepanemise vältimiseks ühiskonnast isoleerida,» ütles ringkonnaprokurör Merike Lugna. 

Eilse liiklusõnnetuse osas on Paide politseijaoskonnas käimas kriminaalmenetlus, eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

16. juuli seisuga on alkoholi mõju all juhtide poolt põhjustatud 65 liiklusõnnetust, milles on hukkunud neli ja saanud viga 85 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles