Riigikohus jättis eluks ajaks vangistatud topeltmõrvari riigipoolse õigusabita

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirves. Illustreeriv foto.
Kirves. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu / Postimees

Riigikohus jättis Tallinnas Balti jaama lähedal 2012. aasta sügisel kaks meest mõrvanud ja selle eest eluks ajaks vangi pandud Leonid Rubanjaki riigipoolse õigusabita.

Rubanjak (41) esitas riigikohtule taotluse riigilt õigusabi saamiseks, et esitada seejärel oma kriminaalasjas määruskaebus, kuid riigikohus ei pidanud tema taotlust põhjendatuks, vahendas ERR Uudised.

2013. aasta augustis mõistis Harju maakohus varem juba tapmise eest vangis istunud Rubanjakile kahe eluheidiku mõrva eest sama karistuse, mida nõudis talle kohtuvaidluses Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik, Rubanjaki karistuse jättis sama aasta novembris muutmata ka Tallinna ringkonnakohus.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt tungisid Rubanjak ning tema kaaslased Sergei (51) ja Vitali (48) 2012. aasta oktoobris ebaseaduslikult Tallinnas Reisijate tänaval asuvasse hoonesse ning jäid sinna elama.

Sama aasta ööl vastu 18. novembrit läksid mehed aga riidu ning Rubanjak lõi Sergeid ja Vitalit mitu korda kirvega pähe, mistõttu ohvrid kohapeal surid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles