Ukraina lapsed saadetakse laagrisse sõjakoledusi unustama

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pagulasabi tiim. Esireas Tatjana Lõkova, Inna Shulzhenko, taga Eero Janson, Igor Jesaulov ja Kristina Kallas.
Eesti pagulasabi tiim. Esireas Tatjana Lõkova, Inna Shulzhenko, taga Eero Janson, Igor Jesaulov ja Kristina Kallas. Foto: Aime Jõgi

MTÜ Eesti Pagulasabi korraldab Ukraina sisepõgenikest lastele kahenädalase suvelaagri Ukraina lõunaosas asuva Zaporižžja linna keskel Hortitsa saarel.

Laagri eesmärgiks on tuua rindeäärsetest kohtadest lapsi sõjakoledustest puhkama ning pakkuda neile seejuures psühholoogilist ja sotsiaalset abi, selgus MTÜ Eesti Pagulasabi pressiteatest. 

Laagris osaleb kokku 36 last, neist 20 tüdrukud ja 16 poisid. Lapsed on vanuses 8-13 ning on pärit Krasnohorivka asulast, mis asub paarikümne kilomeetri kaugusel Donetski linnast.

«Ukrainas on registreeritud enam kui 1,3 miljonit sisepõgenikku, neist enam kui 170 000 lapsed. Paljud sisepõgenikest on juba enam kui aasta aega elanud pidevas ärevuses ja ilma kindlustundeta tuleviku suhtes,» rääkis Eesti Pagulasabi juhatuse esimees Eero Janson.

«Eriti keeruline on olukord lastega, kes on olnud tunnistajaks raskele vägivallale ja kaotanud või pidanud lahkuma oma lähedastest. Uue olukorraga kohanemisel vajavad nad professionaalset abi ja toetust ning lastelaagri korraldamisega saame korraga aidata suurt hulka lapsi,» lisas ta.

Laagris osalevad lapsed on valitud kohalike sotsiaaltöötajate poolt ning laagris osalemine on neile tasuta. Lapsi saadavad õpetajad, kes on samuti pärit Krasnohorivka asulast. Laagrisse lähetati ka kaks vabatahtlikku Eestist, Kairi Avastu ja Anastassia Murašina, kes jäävad Ukrainasse augusti keskpaigani.

Lastega käiakse erinevatel ekskursioonidel ja väljasõitudel, laagris organiseeritakse mänge ja spordivõistlusi.

Lastelaager on korraldatud Eesti annetajate toel. Vabatahtlike erialaspetsialistide Ukrainasse lähetamise projekti rahastab Välisministeerium arengukoostöö ja humanitaarabi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles