Galerii: Narva piiripunkti uus terminal avas piiriületajatele uksed

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahandusminister Sven Sester avas täna Narva piiripunkti uue jalakäijate ja sõiduautode terminali, mis võimaldab inimestel kiiremini piiri ületada. 

Uues piiripunktis on riiki sisenemiseks varasema kahe asemel neli sõidurada, riigist välja aga viib vaid üks sõidurada. Selline lahendus on loodud Narva piiripunkti senist koormust arvestades.

Kohti sõidukite kontrollimiseks on riigist välja viival suunal nüüd kuus. Peale selle on eraldatud spetsiaalne rada bussidele ning nüüdsest saab teenindada kuni kolme bussi korraga.

Narva-1 terminali tööd läksid maksma 7,5 miljonit eurot. Töid rahastaS Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi (ENPI) Eesti-Läti-Venemaa piiriülese koostöö programm 4,5 miljoni euro ulatuses ja ülejäänud osas riigieelarvest

Juulis jätkub Narva veokite terminali ehitus, teatas rahandusministeerium.

Sester märkis piiripunkti avades, et teises etapis valmiva veokite terminali, bussireisijate terminali ja silla galerii ehituseks on raha olemas ja loodetavasti jõuab et piiripunkti rekonstrueerimine lõpule veel tänavu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles