Jerevan: Tusk kutsus Bakuud loobuma agressiivsest retoorikast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Tusk
Donald Tusk Foto: SCANPIX

Viimase aja negatiivsed tendentsid seoses olukorraga Mägi-Karabahhis on murettekitavad, ütles Euroopa Liidu president Donald Tusk tänasel kohtumisel Armeenia presidendi Serž Sargsjaniga.

Tuski sõnul on Karabahhi konflikti rahumeelne lahendamine EL-i jaoks prioriteetne ning EL aitab kaasa Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE), Minski grupi ja teistes raamistikes toimuvatele kõnelustele.

Oluline on pidada kinni vaherahust, hoiduda vaenulikest avaldustest ja sammudest ja luua õhkkond edu saavutamiseks, rõhutas EL-i president.

Tusk kutsus Armeeniat ja Aserbaidžaani ilmutama kompromissivalmidust ning hoiduma retoorikast ja sammudest, mis võiksid pingeid suurendada.

Konflikti rahumeelsele lahendusele ei ole alternatiivi ning seetõttu tuleb loobuda agressiivsest retoorikast, kuna sellel on poliitilised tagajärjed, ütles EL-i president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles