Bussijaama sünnipäevasoov: puudu on eelkõige parkimiskohtadest

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Bussijaam pidas täna juubelit, kus meenutati toonast, 1965. aastal valminud bussijaama, ja tänast, hiljuti renoveeritud bussiterminali. Kuigi hoone välisilme on muutunud, siis reisijaid on bussijaamas endiselt aastas 3 miljoni ringis.

Tallinna Bussijaama juhi Ingmar Roosi sõnul on bussijaamal olnud häid ja halbu aegu, ent praegu on bussijaam «tippvormis», sest mõned aastat tagasi tehtud renoveerimine parandas selle mainet oluliselt.

«Mul on hea meel, et bussijaam on sellisest kahtlasest mainest, mis tal oli mõnikümmend aastat tagasi, loodetavasti igaveseks vabanenud,» ütles Roos.

Bussijaama läbib täna 8000 külastajat päevas, mis on sarnane suurusjärk 1965. aastaga. «Nii nagu pool sajandit tagasi, on Tallinna Bussijaam tänagi Tallinna ja kogu Eesti bussiliikluse olulisim sõlmpunkt. Ka kolm aastat tagasi põhjaliku uuenduskuuri läbinud ajaloolises bussijaama hoones on kunagine arhitektuur jätkuvalt äratuntav,» sõnas Roos.

Võrreldes toonase ajaga on aga oluliselt rohkem kasvanud autoga liiklejate arv, kelle teenindamine on praegu bussijaama üks nõrgematest kohtadest. Lähiajal on bussijaamal kavas parkimisprobleem lahendada. «Soovime lähitulevikus pakkuda Pargi ja Reisi teenust, et inimesed saaksid oma auto rahulikult siia jätta ja bussiga edasi sõita,» ütles Roos.

Staažikate bussijuhtide Raul Avi ja Andi Siidla sõnul oli bussijaam 1965. aastal sootuks teistsugune. Vaata videost!

Seoses juubelipidustustega Tallinna Bussijaamas avati selle ajalugu tutvustav väljapanek ning Signe Kivi ja Eve Kaski fotonäitus Eesti bussiootepaviljonide kirjust maailmast.

Aastas läbib Tallinna Bussijaama üle kolme miljoni külastaja ning eri suundadel väljub päevas üle 200 rahvusvahelise ja siseriikliku bussiliini.

T grupp AS müüb bussipileteid kõigis suuremates Eesti bussijaamades ning käitab lisaks Tallinna bussijaamale veel ka Rakvere bussijaama ning alates septembrist ka Tartu bussijaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles