Rein Lang lubati advokaadieksamile

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: TPM

Eesti Advokatuuri juhatuse korralisel istungil otsustas juhatus lubada Rein Lang eksamile, teatas Advokatuur.

Advokaadiks saamiseks tuleb esitada avaldus ja sooritada advokaadieksam, mis koosneb kirjalikust ja suulisest osast.

Eksami kirjalikus osas tuleb sooritada õigusteoreetilisi küsimusi sisaldav test ja lahendada kirjalikult kaasusülesanne. Suulisele eksamile pääsemise eelduseks on kirjaliku osa positiivne sooritamine.

Advokaadieksami suulises osas tuleb vastata advokaadi kutsetegevuse, kutse-eetika ja advokaadibüroo pidamisega seotud küsimustele.

«Ma olen pikalt advokaadina töötanud, aga mul ei ole Eesti advokatuuriseaduse järgi kutsetunnistust. Pean paraku eksami ära tegema,» ütles Lang.

Lang plaanib eksamile minna selle aasta lõpus või järgmise aasta alguses. «Küll ma eksami ära teen, sellepärast ei pea muretsema,» sõnas õigusteaduse magistriharidusega Lang eile Postimehele.

Rein Lang on töötanud Eesti välisministrina, justiitsministrina, siseministri kohusetäitjana ja kultuuriministrina. Praegu on ta Reformierakonna juhatuse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles