Peksjate kohtuasja kordusstart nurjus

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Lebedev, Indrek Niit ja Aimar Tõnts kohtusaalis.
Allan Lebedev, Indrek Niit ja Aimar Tõnts kohtusaalis. Foto: Ants Liigus

Kohtuniku apsu tõttu uuele ringile saadetud niinimetatud Sunseti peksjate kohtuasja esimene istung lükkus kohtualuse haigestumise tõttu edasi.

Haigus tabas Aimar Tõntsu, kes süüdistuse kohaselt peksis 2007. aasta augustis koos Indrek Niidu, Ivar Närepi ja Allan Lebedeviga Pärnus ööklubi Sunset juures ärimees Allain Karust.

Mullu oktoobris mõistis Pärnu maakohus Niidu ja Närepi 11 kuuks ning Tõntsu ja Lebedevi kümneks kuuks vangi. Detsembris aga leidis Tallinna ringkonnakohus, et Pärnu maakohtu kohtunik Igor Pütsep rikkus maapaos oleva Närepi advokaati istungilt ära lubades oluliselt kohtumenetluse norme, mistõttu kohtuprotsessiga tuleb nullist pihta hakata.

Järgmine katse kohtuasja taaskäivitada tehakse 7. detsembril. Et aga karistusseadustiku 263. paragrahvi alusel kohtu all isikute süü aegub alates kohtu alla andmisest viie aasta möödudes, on kohtul Tõntsu, Niidu ja Lebedevi süü vaagimiseks jäänud napilt üle kahe aasta. Arvestades, et nimetatud süüdistusega määrati mehed kohtu alla 2008. aasta veebruaris.

See ajaarvestus ei kehti Närepi suhtes, kes 2008. aasta oktoobris kodumaalt lahkus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles