Terras autasustas Saksamaa saadikut kaitseväe teenetemärgiga

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras
Riho Terras Foto: Richard Kuusk/ Eesti Kaitseväe Teavituskeskus

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras autasustas täna Saksamaa Liitvabariigi suursaadikut Christian Mattias Schlagat olulise panuse eest Eesti ja Saksamaa vahelise kaitsekoostöö edendamisesse.

Kaitseväe teenetemärk anti üle kaitseväe peastaabis, kus Terras tänas suursaadikut kaitsekoostöösse panustamise eest ning rõhutas, et Saksamaa abi uute julgeolekuoludega kohanemisel on olnud märkimisväärne.

Eesti ja Saksamaa vaheline kaitsealane koostöö ulatub paljude aastate pikkusesse perioodi ning viimase õhuväelased on korduvalt turvanud Balti riikide õhuruumi. Mullu septembrist detsembrini paiknesid Saksa õhuturvajad Ämari lennubaasis ning augusti lõpus võetakse Balti riikide õhuruumi valvamine praegu Ämaris paiknevate saksa õhuturbeteenistujate hoole alla.

«Saksamaa on olnud Tartus asuva Balti Kaitsekolledži üks aktiivsemaid toetajaid, panustanud kooli nii materiaalsete vahendite kui õppejõudude ja õppuritega,» tõi Terras välja. Samuti on Saksamaa üks küberkaitsekeskuse asutajaid ning valdkonnapõhiseid suurpanustajaid.

Lisaks jagus kaitseväe juhatajal kiidusõnu Eesti ja Saksamaa vahelise hankekoostöö kohta. «Võib öelda, et ligi pool kaitseväe relvastusest ja varustusest on soetatud just Saksamaalt, näiteks 155m haubitsad ja tankitõrjesüsteemid Milan,» rääkis ta. Samuti on Saksamaa toetanud Eesti mereväe miinitõrjevõimekuse moderniseerimist ning Eesti laevakaitsemeeskonnad on teeninud saksa sõjalaevadel Euroopa Liidu operatsioonil Atlanta.

Kaitseväe teenetemärk on kaitseväe kõrgeim autasu ning sellel on kaks liiki. Kaitsealaste teenete eest autasustatakse neid, kes on panustanud Eesti riigikaitse tugevdamisesse ning lisaks on võimalik autasu saada lahinguliste teenete eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles