Kiirkriitika. Veseli Vujky ja Warsaw Village Band

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Slaavi muusikat jagus neljapäeval folgi lavalaudadele kahel korral. Üks koosseis tutvustas ukraina, teine psühhedeelse varjundiga poola traditsioonilist muusikat.

Ukraina eri piirkondade pärimusmuusikat siduv Veseli Vujky andis Kirsimäel tantsutava kontserdi. Kiievist pärit seitsmeliikmeline koosseis hoidis laval üleval energiat, mida vihmas tantsiv ja kaasa hüppav publik nautis. Lugude alguses kõlav vilepill meenutas kohati «Ööülikooli» tunnusmuusikat ja see tõmbas suunurgad muigele. Kuigi koosseis oli tahtnud seada traditsioonilist muusikat nii, et see sulanduks tänapäeva, olid paljud seaded ettearvatavad ja rõhusid liigselt tantsulisusele.

Warsaw Village Band on üks tuntumaid Poola ja Ida-Euroopa pärimusmuusika koosseise. Kriitikud armastavad seda ansamblit palavalt ja publik ei pidanud Kaevumäel antud kontserdis pettuma. Kolme naisvokaali esituses kõlas ehe ja traditsiooniline mitmehäälne laul võimsalt. Õrnem sugupool mängis rajult viiuleid ja põhiline eeslaulja lisas värvi dulcimeril mängides, täites nii kitarrisaate funktsiooni. Trummi- ja tamburiinimängus oli tunda Balkani muusika rütmimõjutusi, mida toetas groove´iv kontrabass. Koosseisu muusika mõjus psühhedeelselt ja sugereerivalt, kontserdi haripunktiks oli publiku ulg kuu poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles