Chiesa lubab Eesti siseministeeriumi laimu pärast kohtusse anda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giulietto Chiesa pärast pressikonverentsi Moskvas, kus ta rääkis Eesti otsusest talle sissesõidukeeld kehtestada.
Giulietto Chiesa pärast pressikonverentsi Moskvas, kus ta rääkis Eesti otsusest talle sissesõidukeeld kehtestada. Foto: Dzhavakhadze Zurab / Scanpix

Itaalia endine Euroopa Parlamendi saadik Giulietto Chiesa, kellele Eesti kehtestas ajutise sissesõidukeelu, lubab Eesti siseministeeriumi laimamise pärast kohtusse anda.

«Arvestades kohtuotsust [jätta Chiesa eelmine kaebus sissesõidu keelu kohta rahuldamata - BNS], kavatsen esitada kaebuse Eesti siseministeeriumi vastu süüdistusega laimus. Samuti kavatsen pöörduda Euroopa inimõiguste kohtusse,»  kirjutab Chiesa oma kodulehel.

Chiesa nimetab absurdseks Eesti väidet, et ta on avaldanud toetust inimsusevastastele kuritegudele, mida on sooritatud Eesti rahva vastu. «Süüdistus tugineb asjaolul, et intervjueerisin aastaid tagasi Arnold Merd, keda ei ole üheski kohtus süüdi mõistetud. Selles intervjuus ei ole ühtegi rida, mis võiks sellist süüdistust õigustada,»  kirjutab Chiesa, kelle hinnangul oli selline süüdistus otsitud põhjus, et takistada tal osalemast Eestis korraldatud Impressumi konverentsil ja sellega on takistatud tal ennast poliitiliselt väljendamast.

Samuti kirjutab Chiesa, et üheks kuuks kehtestatud sissesõidukeeld põhjusel, et ta «soovib taastada Nõukogude Liitu», on naeruväärne, sest ühe kuuga ei saa sellist ettevõtmist läbi viia.

Mullu detsembris pidas Eesti politsei kinni Tallinnasse meediaklubi Impressumi üritusele saabunud Chiesa, kelle suhtes oli kehtestatud sissesõidukeeld. Chiesa andis keelu kehtestamise hiljem kohtusse, kuid Tallinna halduskohus jättis kaebuse kolmapäeval rahuldamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles