Vao pagulaskeskuse kakluse ohver vajas kiirabi

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise nädala reede õhtul kella 22.30 ajal puhkes Lääne-Virumaal Vao varjupaigataotlejate majutuskeskuse eluruumides kahe mehe vahel kaklus, kus kannatanu äraviimiseks saabus kohale kiirabi.

Naabermajast kõvahäälset tüli tunnistanud inimesed kirjeldasid Postimehele, et sellesse oli segatud neli meest, kellest üks oli löönud teise vastu rõduust, misjärel too kukkus ning sellele oli järgnenud tema edasine kehaline väärkohtlemine. Ühe pealtnägija hinnangul võis väärkohtlemine väldata kuni kümme minutit, misjärel saabus turvatöötaja.

Väidetav vägivallategu leidis aset varjupaigataotlejate majutuskeskuse vastas asuvas kolmekorruselises rõdudega elumajas, kus pagulastele käsutuses on samuti mõned korterid.

Vao elanike andmeil olla tüli puhkenud seoses argi- ja olmeküsimustega.

Politsei on alustanud juhtunu asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi 121 järgi, mille kohaselt karistatakse teise inimese tervise kahjustamise eest, samuti löömise, peksmise või valu tekitanud muu kehalise väärkohtlemise eest rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Kuriteos süüdi mõistmine võib olla aluseks varjupaiga andmisest keeldumiseks, sedastas politsei pressiesindaja Olja Kivistik, kuid iga inimese puhul hinnatakse eraldi kuriteo ohtlikkust ja selle toime panemise asjaolusid. Kui inimene ohustab oma käitumisega Eesti julgeolekut, siis talle varjupaika ei anta, lisas Kivistik. 

Postimehele teadaolevalt on mõned Vao elanikud jäädvustanud juhtumi ka mobiiltelefoniga, kuid nende sõnul on politsei keelanud neil seda kellelegi teisele näidata ja levitada, hoiatades vastasel juhul karistusega. Postimehe andmetel on politsei vähemalt kaks tunnistajat varjupaigataotlejate majutuskeskuses üle kuulanud, kuid keelanud neil vestluste sisust rääkida.

Selle nädala esmaspäeva õhtul kella 19 paiku saabus Vao küla varjupaigataotlejate majutuskeskuse juurde taas kiirabi ning viis kohalike inimeste sõnul sama maja samast püstakust, kus toimus reedeõhtune kaklus, kaasa nooremas keskeas naise koos lapsega. Külaelanike seas leviva info põhjal oli naise pea lõhki ja verine, kuid politsei pressiesindaja Kivistik kinnitas, et vägivallajuhtumit aset ei leidnud. Ta lisas, et majutuskeskuses käis küll kiirabi, kuid seetõttu, et ühe naisterahva tervis halvenes ning ta viidi seetõttu haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles