Lõuna-Sudaanis on tapetud 27 ÜRO humanitaarabitöötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO: aastas hukkub üle 100 humanitaartöötaja. Fotol Afganistanis hukkunud ÜRO töötaja kirstu toimetamine matusteks
ÜRO: aastas hukkub üle 100 humanitaartöötaja. Fotol Afganistanis hukkunud ÜRO töötaja kirstu toimetamine matusteks Foto: SCANPIX

Lõuna-Sudaanis on alates konflikti algusest tapetud 27 ÜRO humanitaarabitöötajat, teatas laupäeval maailmaorganisatsiooni hädaabikoordinaator Stephen O'Brien.

O'Brieni sõnul on Lõuna-Sudaani võimud lubanud, et toetavad ÜRO töötajate tapmiste uurimist ja süüdlaste vastutuselevõtmist.

O'Brien kutsus vaenupooli üles järgima oma kohustusi rahvusvaheliste humanitaarseaduste ees ja hoiduma vägivallast ÜRO töötajate suhtes.

USA president Barack Obama ärgitas varem päeval Lõuna-Sudaani kodusõja osapooli lõpetama 19 kuud kestnud konflikti ning keelitas neid «asetama oma riiki esiplaanile».

«Olukord on kohutav. Nõustusime, et parim viis vaenutegevuse lõpetamiseks on see, kui Lõuna-Sudaani juhid asetavad oma riigi esiplaanile rahuleppega, mis lõpetab võitluse,» ütles Obama ühisel pressikonverentsil Keenia presidendi Uhuru Kenyattaga.

Sõda puhkes maailma noorimas riigis 2013. aasta detsembris, kui president Salva Kiir hakkas oma endist asetäitjat Riek Machari riigipöördekatses süüdistama. Lahingutes on surma saanud vähemalt 50 000 inimest.

ÜRO hinnangul on surma saanud kümneid tuhandeid inimesi ning ligi kaks miljonit on kodudest pagenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles