Soomes tabati perekodu kasvataja tapmises kahtlustatavad teismelised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei.
Soome politsei. Foto: poliisi.fi.

Soomes tabati Muhoksel asuva perekodu kasvataja tapmises kahtlustatavad teismelised, edastas põhjanaabrite meedia laupäeval.

Perekodu töötajate hulka kuuluv 58-aastane mees leiti koidikul surnuna. Politsei hinnangul paistab, et mehe tapsid perekodu noorukid vanuses 15-18.

Kahtlusalused olid kuriteopaigalt põgenenud varastatud autoga, mida märgati öösel Kuopios ja see peatati. Politseinike kinnitusel möödus vahistamine rahulikult.

«Meil on juhtunust mingisugune pilt kujunemas - mõrvarelvast, tapmisviisist ja kahtlusaluste taustast, kuid uurimine on alles algusjärgus ja me ei saa rohkem üksikasju avaldada,» tõdes kriminaalkomissar Petri Savela. Komissari sõnul uuritakse juhtunut mõrvana.

Politsei ei avaldanud ka kahtlusaluste arvu ega sugu, kuid teada on, et neid on rohkem kui üks.

Perekodu haldava Nuorten Ystävät Oy lastekaitseteenuste osakonnajuht Kati Lehtola ütles uudisteagentuurile STT, et lastele ja töötajatele on võimaldatud kriisiabi.

«Kriisiabi andmist alustati noortele ja töötajatele koheselt juba öösel ning seda jätkati laupäeval,» ütles Lehtola Soome rahvusringhäälingule Yle.

Lehtola sõnul kaalutakse nende töös pidevalt turvalisust.

«Siin on olemas sellised häiresüsteemid, mis toovad abi kohale väga kiiresti,» sõnas Lehtola.

«Mõtleme selle üle, et kohal oleks piisavalt töötajaid, et noortel ja ka töötajatel endile oleks turvaline olla. Kuid sellise vägivalla metsikus ja ägedus üllatas meid kõiki,» möönis Lehtola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles