Vootele Hansen: abi inimesele, omad ja õpetused ühiskonnast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vootele Hansen
Vootele Hansen Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Nii võrdõiguslikkusest kui ka pagulastest rääkimisel tuleb esile kalduvus inimesi suurteks rühmadeks jagada, aga tegelikud inimesed oma küsimustega ei taha mingite tunnuste alusel jaotatud rühmade tüüpnäideteks hästi mahtuda, kirjutab Inimõiguste Instituudi juhatuse esimees Vootele Hansen (SDE).

Eriarvamusi, küsimusi ja ka pahameelt võis täheldada, kui sai teatavaks sotsiaalkaitseministri otsus nimetada uueks, sügisel ametisse astuvaks võrdõigusvolinikuks Liisa Pakosta. Kas kuulumine samasse erakonda peab olema ametisse nimetamisel takistus või mitte? Kas konkursi läbiviimise menetlus on korrakohane ja tavapärane või mitte? Neile kahele küsimusele saavad vastata minister ja konkursi läbiviijad ning nad on vastuseid ka andnud. Kas vastused rahuldavad, on küsijate otsustada.

Minu mõtteid ärgitas Mariann Mikko ütlus, et Liisa Pakosta ei osalenud aktiivselt sotsiaaldemokraatide või nende osalusel algatatud eelnõude aruteludel ja mõnel juhul hääletas nende vastu. Võib järeldada, et mõned etteheited ametisse astuvale volinikule lähtuvad asjaolust, et Pakosta ei ole end sõnaselgelt kuulutanud sobivate ideede pooldajaks või ei kuulu nende sekka, kes peavad võrdseid õigusi enda pärisosaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles