Pihkva ajakirjanik Kohvri istungist: isegi kohtu esindajad räägivad venitamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pihkva ajalehe peatoimetaja Deniss Kamaljagin rääkis venekeelsele Postimehele, et Kohvriga seotud kohtuasi on täiesti salastatud ja FSB kontrolli all. Ka uuest kohtunikust pole midagi teada, kohaliku meedia jaoks on ta täiesti tundmatu tegelane.

«Pihkva oblasti kohtusüsteem on väga suletud ning infot kohtunike kohta on praktiliselt võimatu saada. Keegi midagi Ulanovast teile ei räägi (pärast täiendavat uurimist jätkub täna Pihkvas kohtunik Julia Ulanova juhtimisel kohtuprotsess Kohvri üle - toim). Suurtes protsessides pole ta osalenud,» rääkis Pihkva sõltumatu ajalehe «Pskovskaja Gubernija» peatoimetaja Deniss Kamaljagin.

Ta kinnitas, et kõiki suuri föderaalteemasid on menetlenud teised kohtunikud. «Tema määramine Kohvri protsessi kohtunikuks osutus suureks üllatuseks. Poliitiliste asjadega tegelevad meil teised kohtunikud,» lisas ajakirjanik, kelle sõnul räägivad isegi kohtu esindajad, et protsessi üritatakse venitada.

Kamaljagini sõnul tehakse seda tihti. Kohtutöötajad laiutavat ise käsi ja imestavad, miks oli vaja pikendada vahi all hoidmise tähtaega 8. oktoobrini.

«Peaosa selles mängivad FSB esindajad,» selgitas Deniss Kamaljagin.

Vanglateenistuse esindajad ei tea tema sõnul sedagi, kas Kohver on uurimisisolaatoris – nii salastatud on see asi. «Nad räägivad, et poliitilised tegelased on alati FSB kontrolli all, neil on oma spetsiaalne blokk kohtualuste jaoks. Arvatavasti seal Kohver asubki. Ma pole kusagilt saanud sellele kinnitust, kuid see on kindel, et temaga tegeleb FSB.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles