Endine Venemaa inimõiguste volinik: Kohvri puhul on tegemist näidispoomisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pihkvas elav Venemaa endine inimõiguste volinik Viktor Ivanov rääkis venekeelsele Postimehele, et Eesti jaoks head lahendust Eston Kohvri protsessilt oodata ei tasu, kuna see on n-ö näidispoomine.

Ivanovi sõnul rõhutatakse Vene meedias, et Kohver on spioon ja diversant, kes tabati Vene territooriumilt. «Seda ei saa lihtsalt unustada,» nentis Ivanov.

Ka usub ta, et Kohvri suhtes tehtavat otsust mõjutavad ka Eesti ja Vene omavahelised pingelised suhted. Vene ajakirjandus kirjutab, et Eesti ja Läti territooriumil käivad ringi NATO sõdurid, mistõttu peab Venemaa olema valmis reageerima. Jäetud on mulje, justkui Eesti on ala, millest tuleks eemale hoida.

Endine volinik on külastanud ka Pihkva vanglat ja väidab, et kinnipidamistingimused uurimisisolaatoris on rahuldavad.

See tähendab, et füüsilise vägivalla jälgi sealt ei leia, kuid Euroopa standartidest olevat asi siiski väga kaugel.

«Eesti pool peaks uurima, miks ei õnnestunud kutsuda protsessile kaitsja tunnistajaid ja kuidas see on kooskõlas rahvusvaheliste õigusnormidega,» arvas Ivanov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles