Pihl: sotsid jätkavad mugavuserakonnana

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihli reklaammaterjal Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogul 16. oktoobril 2010 Tallinnas.
Jüri Pihli reklaammaterjal Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogul 16. oktoobril 2010 Tallinnas. Foto: Raigo Pajula

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimehe kohast ilma jäänud Jüri Pihl leidis, et sotsid otsustasid jätkata mugavuserakonnana ning tema partei juhtorganite töös osaleda ei kavatse.

Sven Mikseri valimise kohta SDE esimeheks ütles Pihl, et selline oli üldkogu otsus ja tema sellega ei vaidle, vahendasid Vikerraadio uudised.

Enne esimehevalimisi ütles üle aasta erakonda juhtinud Pihl, et erakonna praegune 5-protsendiline toetus on tähendanud seda, et sotsid on olnud liiga mugavad. Nüüd, mil üldkogu otsustas uue esimehe kasuks, kommenteeris Pihl, et sotsid otsustasid jätkata mugavuserakonnaga ning lähtusid sõpruskonna põhimõtetest.

Erakonna juhtorganites Pihl osaleda ei kavatse, kuid parteist välja ka ei astu. Riigikogu valimistest rääkides ütles Pihl, et pole kunagi olnud huvitatud riigikogu töös osalemisest.

Sotsiaaldemokraadid valisid oma tänasel üldkogul 309 poolthäälega erakonna uueks esimeheks Sven Mikseri. Jüri Pihl sai esimehe valimistel 124 häält, Marianne Mikko 39 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles