USA raport kritiseerib võitlust inimkaubitsemisega Eestis

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimkaubanduse teemaline konverents USA-s.
Inimkaubanduse teemaline konverents USA-s. Foto: SCANPIX

USA avaldas aastaraporti, mis hindab riikide võitlust inimkaubitsemisega, raporti kohaselt ei vasta Eesti valitsuse tegevus inimkaubanduse elimineerimise miinimumnõuetele, kuigi selle poole püüeldakse.

Seetõttu asetatakse raportis Eesti riik samale tasemele nagu Läti ja Leedu, kuid maha jäädakse enamikust Lääne-Euroopa riikidest, Eestiga võrdsel tasemel on ka näiteks Türgi, Gruusia, Iraak ja Afganistan, märkimisväärselt halvemas seisus on Venemaa, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat». 

Eesti meedias põhjalikult kajastatud Assar Pauluse maffiajõugu tegevus jõudis ka Ameerika Ühendriikide koostatud raporti veergudele, nimelt on aruandes välja toodud, et esmakordselt jõudis Eesti kohtusse tööorjuse juhtum, just sellises tegevuses süüdistatakse kahte Pauluse grupeeringu liiget, Ameerika raport märgib, et inimkaubitsejatele Eesti kohtu poolt määratud karistused kipuvad olema liiga leebed.

«Nad ei ütle, et karistused on leebed, ja mida nad siin ka välja tõid, et tegelikult karistusmäär on meil kõrge, aga see reaalne rakendamine - et see on see mida nad on kogu aeg toonitanud, et võib-olla peaks teistmoodi, ja siit ka siis üks soovitus, mis on siis kohtunike koolitamine, mida nemad näevad: et võiks olla üks abinõu selle vastu, et meil karistuspoliitika ka reaalselt konkreetsete juhtumite pinnalt oleks teistsugune,» rääkis justiitsministeeriumi analüüsitalituse nõunik Anu Leps.

Kivi Eesti kapsaaeda viskavad ameeriklased ka seoses püüdlustega kaitsta inimkaubanduse ohvreid, riiklikele abiteenustele pääsevad ligi vaid kriminaalmenetluses osalevad ohvrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles