Politsei eest kihutanud sõidukijuht lõpetas teetõkkes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Postimees.ee

Eile hilisõhtul otsustas ühe sõiduki juht politsei peatumismärguannet eirata ja eest ära sõita, lõpetades Keila-Joa alevikus politsei korraldatud teetõkkes. Kiirabi viis viga saanud põgeneja haiglasse.

Mõni minut pärast kella 22 õhtul politsei peatumismärguannet eiranud sõidukijuhi põgenemiskatse lõppes ligi 15 minutit hiljem teetõkkes, milleks oli töötavate siniste-punaste vilkuritega politseisõiduk ning liinibuss.

Esialgne info võimalikust joobes sõidukijuhist tuli politseile tähelepanelikult liiklejalt, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Harrys Puusepp.

Miks Kia Carnivali juhtinud 31-aastane Dmitri politsei peatumismärguannet eiras ning ohtlikult põgenema asus, selgub edasise menetluse käigus. Samuti peavad haiglast saadavad analüüsid ütlema, kas mees oli joobes või kaine.

Põhja Prefektuuri operatiivjuhi politseikapten Valter Pärna on politseinikud ohtlike sõitjate peatamiseks kasutanud ennegi nn siile ja muid teetõkkeid. «Liinibussi kasutamine on kindlasti erandlik, kuid vajadusel ja võimalusel peabki politseinik olema loominguline ning leidma efektiivse viisi, kuidas ohtlik kihutaja peatada,» sõnas Pärn.

«Teetõke oli kaugele nähtav ning põgeneja saanuks lihtsalt ennast vigastamata peatuda, et kõigile ohtlik käitumine lõpetada. Paraku valis ta endalegi ohtlikuma võimaluse.»

Pärna kinnitusel ei vasta tõele öösel meedias avaldatud väited, nagu oleks politsei kasutanud sõiduauto peatamiseks teenistusrelva.

Sündmuskohal töötasid lisaks Põhja Prefektuuri politseiametnikele veel päästjad ja meedikud. Liiklus taastati mõni minut pärast südaööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles