Agarus jättis kümned õliküttega majade omanikud toetuseta

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Alates mullu detsembrist on enam kui kolmsada peret taotlenud KredExilt toetust õlikütte väljavahetamiseks, kuid mitmed soovijad jäid sellest ilma.

KredExi pressiesindaja Tarmo Seliste sõnul on laekunud 337 taotlust. « Otsuse on saanud 325, neist positiivse 274 ja keskmine toetuse summa on 3443,29 eurot,» rääkis Seliste.

Põhiline toetuse taotluse rahuldamata jätmise põhjuseks on see, et tööd on teostatud enne toetuse taotluse esitamist.

Kõige enam on seni taotletud raha  on 189 õhk-vesi soojuspumba (189 avaldust) ja  maasoojuspumba (87 avaldust) paigaldamiseks. Ülejäänud majaomanikud on valinud uueks kütteviisiks kas halupuidu või pelletikatlad.

«Toetuse vahendeid on piisavalt. Sama taotlemise tempo juures jätkub toetust mitmeks aastaks (voor suletakse 30.04.2018),» lubas Seliste.

Toetust saavad taotleda  üksikelamu, paariselamu, ridaelamu ja kahe korteriga elamu omanikud, kel on maja soojusvarustuse liigina märgitud lokaalküte ja energiaallika liigina vedelkütus. Maksimaalne võimalik toetussumma on 4000 eurot taotleja kohta. Alates selle aasta 1. maist ei tohi majade kütmisel kasutada soodusaktsiisi määraga  vedelkütust ning see tõi majaomanikele kaasa 38protsendilise hinnatõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles