Naiste loodud idufirmad on edukamad kui meeste loodud

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste loodud firmad on uuringu järgi 63 protsenti edukamad kui ainult meeste loodud ettevõtted.
Naiste loodud firmad on uuringu järgi 63 protsenti edukamad kui ainult meeste loodud ettevõtted. Foto: PantherMedia

Riskikapitalifirma First Round Capitali avaldatud uuringu tulemuste järgi läheb naiste loodud idufirmadel paremini kui meeste omadel. 

First Round Capital pakub idufirmadele stardiraha ning on investeerinud mitmetesse ettevõtetesse, millest kuulsaim on Uber.

Ettevõte analüüsis kümnendi jagu andmeid 300 firma kohta. Uuringu tulemused näitasid, et ettevõtted, mille asutajate seas on vähemalt üks naine, olid 63 protsenti edukamad kui ainult meestest koosnevad meeskonnad. Lisaks näitasid First Round Capitali andmed, et naised on esindatud nende kümne kõige väärtuslikuma firma eesotsas.

Riskikapitalifirma osanik Josh Kopelman ütles, et naised panustavad ettevõtetesse ideede ja kogemuste mitmekesisusega, kuid turg ei pruugi seda veel mõista. Ta lisas, et praegu on naistele rahastusele kandideerimisel kõrgemad ootused.

CNNi analüüsi järgi on maailma 500 edukaima ettevõtte tegevjuhtide seas vaid 24 naist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles