Pihl pakub enda asemele abilinnapeaks Mikkot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Mikko.
Marianne Mikko. Foto: Ants Liigus

Tallinna abilinnapea kohalt taanduv sotside endine esimees Jüri Pihl pakkus välja, et tema ametiposti võiks üle võtta näiteks Marianne Mikko. Mis tööd ta ise tegema hakkab, on esialgu veel lahtine.

«Kõik esimehe kandidaadid olid väärilised, kellel tööd pole, võib ju selle koha võtta,» sõnas Pihl, kes oma sõnul taandub seetõttu, et pole rahul üldkogul valitud erakonna uue suunaga. «Mikkol praegu eriti tööd pole vist, nagu ma aru saan, miks mitte siis. Esimeheks ta ei saanud, aseesimeheks ka mitte, aga juhatuse liige ta on, võib-olla ta sobib sinna,» ütles Pihl Postimees.ee’le.

«Aga konkreetse nime pakub välja kas Tallinna juhatus või suur juhatus, ma ei hakkaks seda nendele ette ütlema,» hoidus ta siiski edasistest spekulatsioonidest.

Küsimusele, mida ta ise tööst ilma jäädes tegema hakkab, vastas Pihl: «Ma ei tea, eks ma vaatan. Kõigepealt tuleks asi üle anda, siis vaatan edasi. Vast päris töötuks ei jää.»

Seda, miks ta pärast kaotust nii emotsionaalselt käitunud on, kommenteeris erakonna endine juht nii: «Asi pole kaotuses. Põhimõte on selles, milline poliitsuund jäi peale ja mind see häiris. Jäi peale mugavussuund, mis siis ikka. Pole küsimus olnud selles, et ühe koha peale kandideerib kaks inimest ja üks valitakse. Siin ju valiti erakonna suunda.»

Erakonnast lahkumise plaani ta siiski ei pea. «Ega juhid pole ju igavesed, siin vahetatakse ju iga aasta juhte. Praegu on selline olukord, võib-olla järgmise aasta mais pärast valimisi on teine olukord, eks siis näeb.»

Seda, kas ta riigikogu valimistel kandideerib, on tal oma sõnul veel kaks kuud aega mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles