Vaata programmi! Tantsu- ja teatrietendused tARTuFFil mõtestavad filmi

Helena Tamm
, kultuuritoimetuse suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tantsuteatri etendus "Klapp".
Tallinna tantsuteatri etendus "Klapp". Foto: Rünno Lahesoo

Tartus aset leidva filmifestivali tARTuFF raames toimub 6.-9. augustil kolmandat aastat ka etenduskunstide programm, mida kureerib Tallinna Tantsuteater. Sel aastal on programmile lähenetud kahest suunast: vaadeldakse armastuse võimalikkust ja selle erinevaid vorme ning mõtestatakse läbi sõna ja liikumise filmikunsti.

Programmis:

6. augustil Improteater Impeerium «Improkaader». Improviseeritud lavastus, kus stseenid koos dialoogidega sünnivad kohapeal publiku silme all, saades neilt märksõnu ja ülesandeid. Humoorikas lavastuses astuvad üles Kati Ong, Mairi Jõgi, Erki Aule ja Tarvo Krall.

7. augustil HTG trupp Lend 3.0. «Ma pole kunagi tahtnud surra lahingus». Kooliteatrite riigifestivalil grand prix`i pälvinud lavastus on nelja noore kujutlus sellest, mida nad teeksid siis, kui homme algaks sõda, millised oleksid nende mõtted ja tunded, mida nad teeksid ja mida mitte. Laval on Nele Marie Tiidelepp, Oliver Issak, Rasmus Rääk, Elise Metsanurk.

7. ja 8. augustil Tallinna Tantsuteater «Tantsud Eesti filmidest». Spetsiaalselt festivaliks loodud mänguline ja meelelahutuslik lavastus on võtnud luubi alla Eesti filmides nähtud tantsud. Või vaadatakse Eesti filmides liikumatult tühjusesse? Kas mõne filmi iseloomustamiseks ja äratundmiseks piisab seal olevast tantsust? Lavastus on mõtteline järg eelmisel aastal toimunud Lavastuslikule filmiviktoriinile. Idee ja lavastus Heili Lindepuu, laval Vanemuise tantsija Aivar Kallaste ja vabakutseline näitleja Jaanus Tepomees.

8. augustil Teater Must Kast „Tanknaine”. Kui elu- ja eduratas pöörleb nõnda suure hooga, et tõmbab teisedki inertsist kaasa, miks peaks üldse peatuma? Lavastaja ja näitleja Jaanika Tammaru TANKNAINE on mõtisklus inimeseks olemisest trummide ja tantsuga. Löökpillidel on Tõnis Kirsipu. Teater Must Kast on TÜ VKA käesoleval kevadel teatrieriala lõpetanute loodud teater, mis tegutseb Tartus.

9. augustil Tallinna Tantsuteater «Klapp». Ruslan Stepanovi tantsulavastus, mis loodi eelmise aasta tARTuFFiks ning oli Eesti teatri aastaauhindade nominent tantsulavastuste kategoorias kui isikupärane, mitmekihiline, liikumis- ja kehapõhine koreograafia kolmele omanäolisele tantsijale. Kõrges tantsutehnilises ja samas hingeminevalt emotsionaalses lavastuses tantsivad Sigrid Savi, Arolin Raudva ja Raho Aadla.

Kõik etendused toimuvad traditsiooniliselt TÜ vanas kirikus ja pääs etendustele on annetuspõhine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles