Stenbocki maja avab reedel huvilistele uksed

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas Stenbocki maja õuel.
Peaminister Taavi Rõivas Stenbocki maja õuel. Foto: Erik Prozes / Postimees

Tallinnas Stenbocki majas toimub reedel lahtiste uste päev, mil saab tutvuda valitsuse ja peaministri tööruumidega.

Ekskursioonid toimuvad hoones reedel kell 11, 12, 13, 14 ja 15. Kuna kohtade arv on piiratud, palub riigikantselei huvilistel ennast eelnevalt registreerida telefonil 693 5588 ning ekskursioonile tulles kaasa võtta isikut tõendav dokument ehk kas ID-kaart, pass või juhiluba.

Lisaks annab Maarja õhtul kell 18 Stenbocki maja õuel tasuta kontserdi. Stenbocki maja asub Tallinnas aadressil Rahukohtu 3.

Avatud uste päevi on Stenbocki majas korraldatud alates 2005. ning kontserte 2001. aastast.

Arhitekt Johann Caspahr Mohr kavandas praeguse valitsushoone algselt Eestimaa kubermangu kohtuasutuste jaoks, kuid selle valmimisel aastal 1792 sai hoonest krahv Jakob Pontus Stenbocki linnaresidents. Pärast krahvi surma kasutati maja mitmel otstarbel kuni 1891. aastani, mil see võeti esmakordselt kasutusele kohtuhoonena. Kohtud töötasid seal kuni aastani 1987.

Seejärel seisis maja kümme aastat tondilossina, kuni 1996. aastal alustati selle taastamist valitsuse ja riigikantselei hooneks. Esimese istungi pidas valitsus Stenbocki majas 15 aasta eest ehk 8. augustil 2000. Praegugi toimuvad hoones valitsuse istungid ning seal töötavad igapäevaselt peaminister ja riigikantselei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles