Airbnb Hiina kloon kogus 300 miljonit dollarit investeeringuid

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollarid
Dollarid Foto: SCANPIX

Majutusteenuse Airbnb Hiina konkurent Tuija teatas, et kogus investoritelt välisturgudele laienemiseks 300 miljonit dollarit, kirjutab Reuters.

Kuigi Tuija ei avalikustanud, kui suure osa investorid ettevõttest ostsid, on teada, et Tuija hinnanguline väärtus kasvas investeerimisvooruga üle miljardi dollari piiri. Võrdluseks: Airbnb väärtuseks hinnatakse umbkaudu 25,5 miljardit dollarit.

Raha paigutasid ettevõttesse näiteks Hongkongis baseeruv All-Stars Investment, mis on varem rahastanud ka nutiseadmetootjat Xiaomi ning Singapuri omanikega kinnisvarafirma Ascott.

Lisaks lühiajaliste majutusteenuste vahendamisele teeb Tuija koostööd ka Hiina kinnisvaraarendajatega, kes soovivad nende müümata jäänud pindu välja rentida. Ettevõtte kodulehel on esindatud üle 310 000 majutuspinna, kattes sellega üle 255 populaarse reisisihtkoha Hiinas.

Kogutud rahaga loodab ettevõte luua lähema poole aastal oma esimesed ametlikud esindused väljaspool Hiinat, keskendudes esmalt Taile ja Taiwanile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles