Nokia probleemid jätavad jälje Salo elanike tervisele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia tootmishoone Salos
Nokia tootmishoone Salos Foto: SCANPIX

Soome mobiiltelefonidetootjas Nokia tehtud  koondamised ja sundpuhkustele saatmised on suurendanud terviseprobleemide arvu Salo linnas.

Paari aastaga on Nokia tööliste arv Salo tootmisüksuses vähenenud enam kui tuhande võrra, vahendas YLE.

Majanduslanguse mõju hakkab silma muu hulgas alkoholismiprobleemina, mis on suurendanud perekondade abivajadust. Sotsiaal- ja tervishoiutöötajatel on palju tegemist ja kõigi abivajajateni nad hästi ei jõuagi.

Tervishoiuteenuste osas võib juhtuda, et inimene vajab abi kohe, kuid reaalselt jõuab see temani kolme kuu pärast.

Nõudluse suurenemine tervishoiuteenuste järele on mitme asjaolu kogusumma. Salo tervishoiuteenuste ülemarsti Sara Sarjakoski-Peltola selgituse järgi on töökoha kaotanud inimesed jäänud ilma töötervishoiust ja kasutavad avalikke tervishoiuteenuseid.

Survet tervishoiusüsteemile Salos tugevdab see, et pingutustele vaatamata pole tulnud tööle ühtegi uut kogemustega üldarsti. «Tööturul pole praegu ühtegi vaba üld- või töötervishoiuarsti. Noored on karjääri alguses ja teenuse pakkumine nii keerulises olukorras esitab hulgaliselt väljakutseid,» selgitas doktor.

Nokia koondas märtsis Salo mobiiltelefonide tehasest 268 inimest. Firma tühistas sügisele kavandatud sundpuhkustele saatmiste plaani.

Nokia tehases Salos töötab praegu ligi 4000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles