IRLi aukohus jõudis ekskriminaalide parteistamise asjus otsuseni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi aukohus
IRLi aukohus Foto: Liis Treimann / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) aukohus jõudis esmaspäeval endiste kurjategijate erakonda toomise menetluses lõppotsuseni, mis avaldatakse kolmapäeval.

Aukohtu juhi Helen Hääle sõnul vormistas aukohus esmaspäeval nii lõppotsuse kui ka hinnangu toimunule. «Samas soovime otsust esmalt tutvustada asjaosalistele ning kolmapäeval ka erakonna eestseisusele, mille järel saame seda ka avalikult kommenteerida,» ütles Hääl BNSile.

Seetõttu ei soovinud Hääl veel kommenteerida, kes olid menetlusandmetel otseselt ekskriminaalide erakonda toomise taga.

Hääl on varem öelnud, et endiste kurjategijate toomine erakonda tekitas parteile mainekahju. Tema sõnul on aukohus selgelt seisukohal, et tegemist on äärmiselt suure usalduskriisiga nii erakonnasiseselt kui ka ühiskonna poolt.

IRLi eestseisus viskas 4. juunil erakonnast välja 21 hiljuti erakonna Pärnumaa, Tallinna ja Võrumaa piirkonnaga liitunud inimest, kelle kohta selgus, et nad on kriminaalkorras karistatud.

Karistatute liitumisega seostatud Sander Kilk astus pärast Pärnumaa piirkonna esimehe Andres Metsojaga vestlemist erakonnast ise välja.

Aukohtu eelmine koosseis arutas skandaali juba samal päeval ning otsustas algatada juhtunu uurimiseks menetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles