Jurist: põgeniku peatamine liinibussiga oli õigustatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Sirk
Indrek Sirk Foto: Peeter Langovits

Sõiduteele ette seatud reisibussi abil põgeneva sõiduki peatamine oli politsei poolt õige samm, arvab liiklusjurist ja vandeadvokaat Indrek Sirk.

Indrek Sirk ütles, et selle info põhjal, mida ta on saanud ajakirjandusest, usub ta, et politseinikud tegutsesid üleeile õhtul Harjumaal põgenevat sõidukit peatades igati seaduslikult, edastasid ERRi uudised.

«Igasugune tagaajamine tekitab põgenikus vaid paanikat ning reflektiivse soovi põgenemist jätkata,» selgitas Sirk.

Eksperdi hinnangul oleks relva kasutamine antud olukorras põgeniku hirmutunnet vaid suurendanud. Tema arvates oli bussi kasutamine sõiduki peatamiseks selles olukorras täiesti õige ja palju halvem olnuks, kui põgenev auto ja politseinikud oleksid jätkanud maanteel kihutamist.

Laupäeva hilisõhtul otsustas ühe sõiduki juht politsei peatumismärguannet eirata ja eest ära sõita, lõpetades Keila-Joa alevikus politsei korraldatud teetõkkes. Kiirabi viis viga saanud põgeneja haiglasse.

Mõni minut pärast kella 22 õhtul politsei peatumismärguannet eiranud sõidukijuhi põgenemiskatse lõppes ligi 15 minutit hiljem teetõkkes, milleks oli töötavate siniste-punaste vilkuritega politseisõiduk ning liinibuss. Miks Kia Carnivali juhtinud 31-aastane Dmitri politsei peatumismärguannet eiras ning ohtlikult põgenema asus, selgub edasise menetluse käigus. Samuti peavad haiglast saadavad analüüsid ütlema, kas mees oli joobes või kaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles