Lenk: Eestist saab lähiajal vaene riik

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimar Lenk
Heimar Lenk Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskerakondlane Heimar Lenk ütles riigikogu ees esinedes, et kiiresti tõusvaid hindu ja madalaid palku vaadates näib, et Eesti on muutumas vaeseks kalli hinnatasemega riigiks.

Lengi sõnul on Eesti majandusarengult praegu üks maailma kiiremini kukkuvaid riike.

«Me võime rääkida, et kõik on hästi ja kõik on väga tore, kuid me ei saa mööda vaadata sellest, et Eesti on riik, kus on praegu kõige kiiremini kasvavad hinnad Euroopas,» ütles Lenk. Parlamendisaadik lisas, et ka pensionid ja sotsiaaltoetused on meil pea olematud ega võimalda äraelamist.

«Minu meelest on Eestist lähiajal saamas üks väike ja vaene Euroopa riik, kus on väga kallis elada,» lõpetas Lenk.

Ansip: Keskerakonna hirmujutud lühendavad eluiga

Peaminister Andrus Ansip Lengi hinnanguga ei nõustunud. «Eesti on jõukust kogunud väga kiiresti. Omaaegsetest saatusekaaslastest Eesti on vaieldamatult kõige edukam riik,» rääkis Ansip.

Peaminister lisas, et Keskerakond püüab oma hirmujuttudega inimeste eluiga lühendada. «Teie olete olnud need, kes on üritanud pensionäre hirmutada ja hirmude läbi nende eluiga lühendada või tervena elatud aastaid vähendada, hirmutades neid devalveerimisega, hirmutades neid pensionide kärpimisega,» ütles Ansip.

«Mõni inimene võib oma elu elada, justkui viibiks ta lõputul matusetseremoonial, ja ma tahaksin neid inimesi aidata, aga ilmselt pole ma selleks võimeline,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles